Mäti-lohihyytelö

Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 5


Ainekset

2 kpl    liivatelehtiä

1 1/2 rkl           sitruunamehua

1 dl      kuohukermaa

1 dl      mätiä (*

100 g   SJØ-kylmäsavulohta tai -kylmäsavukirjolohta

1          kovaksi keitetty kananmuna

2 rkl     ruohosipulia silputtuna

2 rkl     tillisilppua

1 tl       valkopippuria

Koristeluun:

1 rkl     tilliä tai ruohosipulia

loput    kylmäsavukalasta

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 15 minuuttia. Purista vesi pois. Lämmitä sitruunamehu ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun.

Vaihe 2

Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna keitetty muna haarukalla. Sekoita kaikki ainekset kermavaahtoon.

Vaihe3

Vuoraa hyydytysastia tuorekelmulla ja kaada seos siihen. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden tai paahtoleivän kanssa.