MÄTI-LOHIHYYTELÖ

Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.


VALMISTUSAIKA: Yli 1 tuntiANNOKSIA: 5


Ainekset

2 kpl    liivatelehtiä

1 1/2 rkl           sitruunamehua

1 dl      kuohukermaa

1 dl      mätiä (*

100 g   SJØ-kylmäsavulohta tai -kylmäsavukirjolohta

1          kovaksi keitetty kananmuna

2 rkl     ruohosipulia silputtuna

2 rkl     tillisilppua

1 tl       valkopippuria

Koristeluun:

1 rkl     tilliä tai ruohosipulia

loput    kylmäsavukalasta

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 15 minuuttia. Purista vesi pois. Lämmitä sitruunamehu ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun.

VAIHE 2

Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna keitetty muna haarukalla. Sekoita kaikki ainekset kermavaahtoon.

VAIHE 3

Vuoraa hyydytysastia tuorekelmulla ja kaada seos siihen. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden tai paahtoleivän kanssa.