Mäti-lohihyytelö
Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 5
Ainekset
2 kpl liivatelehtiä
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 dl mätiä (*
100 g SJØ-kylmäsavulohta tai -kylmäsavukirjolohta
1 kovaksi keitetty kananmuna
2 rkl ruohosipulia silputtuna
2 rkl tillisilppua
1 tl valkopippuria
Koristeluun:
1 rkl tilliä tai ruohosipulia
loput kylmäsavukalasta
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 15 minuuttia. Purista vesi pois. Lämmitä sitruunamehu ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun.
Vaihe 2
Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna keitetty muna haarukalla. Sekoita kaikki ainekset kermavaahtoon.
Vaihe3
Vuoraa hyydytysastia tuorekelmulla ja kaada seos siihen. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden tai paahtoleivän kanssa.