Marinoidut savusilakat
Savusilakat saavat lisäytyä kirpsakasta marinadista. Sopii vaikka leivän päälle.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 10
Ainekset
2 pkt (à 300 g) SJØ-savusilakkaa
½ dl ruohosipulisilppua
Marinadi:
¾ dl rypsiöljyä
¼ dl viinietikkaa
½ sitruunan mehu
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria rouhittuna
1 tl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohjeet
Perkaa savusilakat ja pane fileepalat ruohosipulin kanssa kerroksittain tarjoiluastiaan. Sekoita marinadin aineet ja kaada se astiaan savusilakoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna maustua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi maalaisleivän kanssa.