Marinoidut savusilakat

Savusilakat saavat lisäytyä kirpsakasta marinadista. Sopii vaikka leivän päälle.


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 10


Ainekset

2 pkt (à 300 g) SJØ-savusilakkaa

½ dl     ruohosipulisilppua

Marinadi:

¾ dl     rypsiöljyä

¼ dl     viinietikkaa

½         sitruunan mehu

¼ tl      suolaa

¼ tl      valkopippuria rouhittuna

1 tl       sokeria

1 rkl     tomaattipyreetä

Valmistusohjeet

Perkaa savusilakat ja pane fileepalat ruohosipulin kanssa kerroksittain tarjoiluastiaan. Sekoita marinadin aineet ja kaada se astiaan savusilakoiden päälle. Peitä kelmulla ja anna maustua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi maalaisleivän kanssa.