Lohipyörykkäkeitto aasialaisittain

Aasialaiset maut lämmittävät ihanasti makunystyröitä tässä lohipyörykkäkeitossa.


Valmistusaika: noin ½ tuntia

Annoksia: 4


Ainekset

Lohipyörykät:
300 g   SJØ Lohi Jauheliha
1           kananmuna
0,5 dl   korppujauhoja (tarvittaessa gluteenittomia)
2 rkl     hienonnettua tilliä
1-2 tl    inkivääritahnaa
1 rkl     sweet chili -kastiketta
mustapippuria myllystä
1 tl       suolaa

Keittopohja:
1,25 l    vettä
2          kalaliemikuutiota
300 g  perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
puolikas palsternakka suikaloituna
100 g  kukkakaalin kukintoja
200 g  suikaloituja kasviksia (esim. paprikaa, punasipulia, paksoita, porkkanaa, sokeriherneitä)
1-2 tl   inkivääritahnaa
1          kevätsipuli suikaloituna
1 rkl     lime- tai sitruunamehua

Pinnalle:
hienonnettua tilliä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Sekoita kalapyöryköiden ainekset nopeasti tasaiseksi massaksi ja anna sen tekeytyä kylmässä noin 5 minuuttia, jotta korppujauhot turpoavat.

Vaihe 2

Kiehauta kattilassa vesi ja kalaliemikuutiot. Lisää perunat, palsternakka ja keitä miedolla lämmöllä kypsiksi noin 10 minuuttia. Noin viiden minuutin kohdalla lisää kukkakaalin kukinnot. Laske lieden lämpöä hieman, jotta keitto juuri ja juuri kiehuu. Sekoita joukkoon inkivääri.

Vaihe 3

Muotoile lohimassasta haluamasi kokoisia pyöryköitä ja laita ne keiton joukkoon kypsymään. Älä sekoita, korkeintaan hieman liikuttele pyöryköitä liemessä. Lisää kasvissuikaleet ja kevätsipuli sekä sitruksen mehu ja nosta lämpöä sen verran että keitto kiehahtaa. Ota liedeltä ja anna keiton hautua muutama minuutti.

Vaihe 4

Tarjoile ja ripottele pinnalle hieman tuoretta tilliä.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kulinaari-blogin Kimmo Ollila www.kulinaari.com