Lohipastramisalaatti ja vihreä kermakastike
Lohipastarmista voit koota maukkaan salaatin.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
500 g Lohipastramia
1/2 dl Teriyaki-kastiketta (tarkasta tarvittaessa gluteenittomuus!)
1/4 varhaiskaalia
1 kurkku
kourallinen lehtipersiljaa silputtuna
Kastike:
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
2 tl wasabia
3 lehteä keräsalaattia
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Raasta kaali kulhoon. Marinoi se teriyakikastikkeella. Lisää joukkoon kurkusta leikattuja suikaleita.
Vaihe 2
Paloittele lohipastrami kulhoon ja sekoita. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon. Viimeistele lehtipersiljasilpulla.
Vaihe 3
Vaahdota kermavaahto. Mausta se wasabilla. Kauniin vihreän värin saat, kun surautat salaatinlehtiä soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella vesitilkan kera ja käytät siitä saatua mehua siivilöitynä kermavaahdon värjäämiseen.