Lohipastramisalaatti ja vihreä kermakastike

Lohipastarmista voit koota maukkaan salaatin.


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 4


Ainekset

500 g   Lohipastramia

1/2 dl   Teriyaki-kastiketta (tarkasta tarvittaessa gluteenittomuus!)

1/4       varhaiskaalia

1          kurkku

kourallinen      lehtipersiljaa silputtuna

Kastike:

1 dl      vispikermaa vaahdotettuna

2 tl       wasabia

3 lehteä       keräsalaattia

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Raasta kaali kulhoon. Marinoi se teriyakikastikkeella. Lisää joukkoon kurkusta leikattuja suikaleita.

Vaihe 2

Paloittele lohipastrami kulhoon ja sekoita. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon. Viimeistele lehtipersiljasilpulla.

Vaihe 3

Vaahdota kermavaahto. Mausta se wasabilla. Kauniin vihreän värin saat, kun surautat salaatinlehtiä soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella vesitilkan kera ja käytät siitä saatua mehua siivilöitynä kermavaahdon värjäämiseen.