LOHIPASTRAMI

Herkullinen tapa valmistaa lohta noutopöytään tai salaattiin.


VALMISTUSAIKA: Yli 1 tuntiANNOKSIA: 12


Ainekset

1 reilu  SJØ-lohifilee (*

1 rkl     karkeaa merisuolaa

Päälle:

1 tl       korianterinsiemeniä

1/2 tl    sinapinsiemeniä

1/4 tl    mustapippuria

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Leikkaa kalafileen pääpuolesta pitkittäin kaksi noin 20 sentin mittaista ja 4–5 sentin paksuista tankoa. Käytä loppuosa kalasta muihin ruokiin.

VAIHE 2

Ripottele suola lautaselle. Pyörittele lohitangot tasaisesti suolassa. Kääri kala tiukasti kelmuun. Pyöreän pastramitangon saat sulkemalla käärön karamellin tavoin päistä pyörittäen. Nosta paketit jääkaappiin tunniksi.

VAIHE 3

Rouhi mausteet kevyesti morttelissa. Ota lohitangot jääkaapista ja huuhtele ne suolasta. Kuivaa puhtaalla liinalla tai talouspaperilla. Kierittele kalatangot mausteseoksessa.

VAIHE 4

Paista tankoja kuumalla pannulla ilman rasvaa yhteensä runsaan minuutin ajan tasaisesti kaikilta puolilta, kunnes pinta hiiltyy muutaman millimetrin osalta.

VAIHE 5

Pyöritä lohitangot uudelleen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Viipaloi ohueksi ja tarjoa alkupalana, hyvän tumman leivän päällä tai kokoa ruokaisaksi kalasalaatiksi rentoon noutopöytään.