Lohipastrami
Herkullinen tapa valmistaa lohta noutopöytään tai salaattiin.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 12
Ainekset
1 reilu SJØ-lohifilee (*
1 rkl karkeaa merisuolaa
Päälle:
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl sinapinsiemeniä
1/4 tl mustapippuria
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Leikkaa kalafileen pääpuolesta pitkittäin kaksi noin 20 sentin mittaista ja 4–5 sentin paksuista tankoa. Käytä loppuosa kalasta muihin ruokiin.
Vaihe 2
Ripottele suola lautaselle. Pyörittele lohitangot tasaisesti suolassa. Kääri kala tiukasti kelmuun. Pyöreän pastramitangon saat sulkemalla käärön karamellin tavoin päistä pyörittäen. Nosta paketit jääkaappiin tunniksi.
Vaihe 3
Rouhi mausteet kevyesti morttelissa. Ota lohitangot jääkaapista ja huuhtele ne suolasta. Kuivaa puhtaalla liinalla tai talouspaperilla. Kierittele kalatangot mausteseoksessa.
Vaihe 4
Paista tankoja kuumalla pannulla ilman rasvaa yhteensä runsaan minuutin ajan tasaisesti kaikilta puolilta, kunnes pinta hiiltyy muutaman millimetrin osalta.
Vaihe 5
Pyöritä lohitangot uudelleen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Viipaloi ohueksi ja tarjoa alkupalana, hyvän tumman leivän päällä tai kokoa ruokaisaksi kalasalaatiksi rentoon noutopöytään.