Lohimureke punajuuritäytteellä
Valmista lohijauhelihasta herkullinen kalamureke.
Valmistusaika: 1½ – 2 tuntia
Annoksia: 6
Ainekset
Lohimureke:
600 g SJØ Lohi Jauheliha
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja (tarvittaessa gluteenittomia)
1 ruukku tilliä hienonnettuna
1 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
1-2 tl suolaa
Punajuuri-ricottatäyte:
1 pienehkö paahdettu, keitetty tai säilykepunajuuri hienona raasteena. (Valuta raaste tarvittaessa)
100 g ricottaa
1 pieni kananmuna
0,5 tl suolaa
Tarvikkeet:
kartonkinen tai metallinen pitkulainen paistovuoka (24 x 8 x 5,5 cm)
leivinpaperia metalliseen vuokaan
Sitruunainen munakastike
3-4 keitettyä kananmunaa (8 min) karkeana hakkeluksena
3 rkl voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1-2 rkl sitruunamehua
2 rkl tilliä hienonnettuna
valkopippuria myllystä
suolaa
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vaihe 2
Sekoita lohimurekkeen ainekset tasaiseksi massaksi ja anna sen tekeytyä kylmässä noin 5 minuuttia, jotta korppujauhot turpoavat.
Vaihe 3
Sekoita erillisessä kulhossa punajuuri, ricotta, kanamuna ja suola.
Vaihe 4
Mikäli käytät leivinpaperia, rutista se palloksi, avaa ja muotoile vuokaan sopivaksi.
Levitä lohimassasta hieman yli puolet kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää keskelle jäävään tilaan punajuuri-ricottatäyte tasaisesti, lusikoi päälle loppu lohimassa ja tasoita pinta esimerkiksi ruokaveitsellä.
Vaihe 5
Aseta murekevuoka uunipellille tai hieman isompaan laakeaan uunivuokaan. Tämä suojaa uunia jos mureke sattuu kiehumaan hieman yli. Laita uuniin ja paista uunin alatasolla noin 30-45 minuuttia. Ota mureke uunista ja anna vetäytyä 15-20 minuuttia.
Vaihe 6
Kumoa mureke leikkuulaudalle ja leikkaa parin sentin annospaloiksi.
Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja sitruunaisen munakastikkeen kanssa.
Sitruunainen munakastike
Sulata kasarissa voi, sekoita siihen jauhot ja kiehauta antamatta jauhojen ruskistua. Sekoita vispilää käyttäen joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Jatka sekoittelua kunnes seos alkaa saostua. Sekoita joukkoon loppu maito ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen viitisen minuuttia. Mausta sitruunalla, tillillä, pippurilla ja suolalla. Sekoita lopuksi joukkoon munahakkelus.
Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kulinaari-blogin Kimmo Ollila www.kulinaari.com