Lohicarpaccio
Sitruunalla kypsennetty lohi on keveä ja raikas alkupala.
Valmistusaika: Alle 15 min
Annoksia: 4
Ainekset
400 g SJØ-lohifileetä (*
2 limettiä
50 g parmesaanijuustoa raastettuna ja lastuina
1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna
1 tl chilimaustetta
2 tl oliiviöljyä
1 rkl rypsiöljyä
2 tl viinietikkaa
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Tarjoiluun
kourallinen rucolaa
4 palaa vaaleaa leipää
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Leikkaa nahattomasta lohesta lautasille ohuita viipaleita. Purista runsaasti limettimehua viipaleiden päälle ja raasta päälle parmesaanijuustoa. Ripottele annoksiin pinjansiemeniä sekä chiliä.
Vaihe 2
Valuta annoksiin hiukan oliiviöljyä.
Vaihe 3
Kääntele rucolanlehdet kevyesti rypsiöljyssä ja viinietikassa ja nosta annoksiin. Tarjoa alkupalana vaalean leivän kanssa.