Lohiburgerit

Valmista lohijauhelihasta herkulliset burgerit.


Valmistusaika: Alle ½ tuntia

Annoksia: 4


Ainekset

4 hampurilaissämpylää (tarvittaessa gluteenittomia)
tomaattia viipaleina
salaatinlehtiä huuhdeltuina
Lohipihvit:
300 g   SJØ Lohi Jauheliha
1           kananmuna
0,5 dl   korppujauho (tarvittaessa gluteenittomia)
2 tl       chilikastike
2 tl       sitruunamehu
2 rkl     hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
0,5 tl    suolaa
hieman öljyä, margariinia tai voita paistamiseen
Tarvikkeet:
leivinpaperia
ruokaöljyä

Tartarkastike

2 dl     majoneesia
0,5      makea sipuli hienonnettuna
1         maustekurkku pieninä kuutioina (valuta neste pois)
2 rkl   pieniä kapriksia
1 rkl   hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
2 tl     sitruunamehua

Mummon kurkut

1         iso kurkku ohuina viipaleina
2  rkl  hienonnettua tilliä
1 tl     hienoa merisuolaa
2 rkl   väkiviinaetikkaa
2 rkl   sokeria

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Aloita tartarkastikkeesta: Sekoita ainekset kastikkeeksi ja säilytä viileässä.

Vaihe 2

Valmista seuraavaksi Mummon kurkut: Laita kurkkuviipaleet ja muut ainekset tiiviiseen kannelliseen astiaan ja ravista voimakkaasti hetken ajan. Tarjoile heti tai siirrä kylmään maustumaan.

Vaihe 3

Sekoita lohipihvien ainekset nopeasti tasaiseksi massaksi ja anna sen tekeytyä kylmässä noin 5 minuuttia, jotta korppujauhot turpoavat. Sipaise leivinpaperiarkille hieman ruokaöljyä. Muotoile kalamassasta leivinpaperin päälle neljä noin 1 sentin paksuista pihviä. Leikkaa paperi neljään osaan, niin että kukin pihvi on erikseen ja helposti siirrettävissä pannulle.

Kuumenna paistinpannulla rasva ja kumoa kukin pihvi pannulle paperein avulla ja poista paperi. Paista pihvejä kummaltakin puolelta muutama minuutti, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä syrjään ja pidä lämpiminä.

Vaihe 4

Lohiburgerien valmistus:
Lämmitä hampurilaissämpylät esimerkiksi kuivalla pannulla tai uunissa.
Levitä alemmalle sämpylänpuolikkaalle tartarkastiketta. Laita päälle salaatinlehtiä, sitten tomaattiviipaleet ja sen päälle lohipihvi ja mummonkurkkuja. Laita toinen sämpylänpuolikas päälle.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kulinaari-blogin Kimmo Ollila www.kulinaari.com