Lohi-porkkanalasagne
Herkullinen ja täyteläinen lasagne, joka on helppo valmistaa eikä esivalmisteluissa mene tuhottomasti aikaa.
Valmistusaika: Alle ½ tuntia + paistoaika noin 45 minuuttia
Annoksia: noin 5-6
Ainekset
300 g SJØ Lohi Jauhelihaa
250 g mascarponejuustoa
200 g ranskankermaa
n. 200 g mozzarellajuustoa
n. 9 kpl lasagnelevyjä
4-5 keskikokoista porkkanaa karkeana raasteena
n. 300 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 rkl sitruunamehua
n. 1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1 tl kuivattua timjamia ja rakuunaa
hieman chiliä
maun mukaan suolaa ja mustapippuria myllystä
Kostutus:
4 dl vettä
½ kasvisfondi tai -kuutio
Lisäksi:
hieman voita tai öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Laita hieman voita tai öljyä paistinpannulle ja kuullota sipulit. Lisää lohijauheliha ja ruskista kevyesti. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Jäähdytä.
Vaihe 2
Sekoita kulhossa mascarponejuusto, ranskankerma, n. 150 g mozzarellajuustoa, porkkanaraaste ja yrtit.
Vaihe 3
Lisää jäähtynyt lohijauheliha-sipuliseos ja mausta sitruunamehulla, chilillä. mustapippurilla ja suolalla.
Vaihe 4
Maista. Huomaa, että kostutukseen käytettävästä kasvisliemestä tulee vielä hieman suolaa.
Vaihe 5
Voitele tai vuoraa uunivuoka leivinpaperilla.
Vaihe 6
Laita pohjalle kerros lasagnelevyjä ja kaada päälle 1/3 osaa täytteestä. Laita täytteen päälle lasagnelevyt ja jälleen noin 1/3 osaa täytteestä ja lisää täytteen päälle reilusti kirsikkatomaatteja, mutta jätä osa lasagnen päälle koristeiksi.
Vaihe 7
Laita täyteen päälle vielä kerros lasagnelevyjä ja levitä loppu täyte niiden päälle. Ripottele päälle loppu juustoraaste ja koristele lopuilla kirsikkatomaateilla.
Vaihe 8
Tee kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja sekoita joukkoon ½ kasvisfondi tai -kuutio. Kaada kasvisliemi lasagnen päälle kostukkeeksi.
Vaihe 9
Paista uunissa 200 °C noin 40 min. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele vielä tuoreilla basilikan lehdillä.
Vaihe 10
Tarjoile runsaan vihersalaatin kera.
Vinkki!
Helpota arkiruokarumbaa ja tee lasagne puolivalmiiksi jo edellisenä iltana.
Kokoa lasagne uunivuokaan ja laita jääkaappiin, mutta älä laita päälle vielä kasvislientä.
Seuraavana päivänä töiden jälkeen napsautat vain uunin päälle, kiehautat kasvisliemen ja laitat lasagnen uuniin (200 °C 35-40 min)
Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Tinskun keittiössä www.tinskunkeittiössä.fi