KULIBJAKA ELI LOHIPIIRAKKA
Tämä suolainen piirakka maistuu vaikka iltapalana.
VALMISTUSAIKA: ½ - 1 tuntiANNOKSIA: 6
Ainekset
1 pkt (600 g) isoja lehtitaikinalevyjä
Täyte:
4 kananmunaa
1 SJØ- savustettu kirjolohifilee tai tuore kirjolohi- tai lohifilee (*
1 pss (300 g) vihannes-riisisekoitusta (pakaste)
4 palaa pakastepinaattia
3 tl suolaa
3 tl mustapippuria
1 nippu tilliä
3 tl sitruunapippuria
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
VAIHE 1
Keitä täytteen kananmunat kypsiksi. Paloittele kypsä savulohi tai kypsennä tuore lohi täytettä varten. Siirrä vihannessekoitus ja pinaatti kulhoon. Kuumenna mikroaaltouunissa, sekoita ja mausta.
VAIHE 2
Kauli sulanut lehtitaikinalevy levyksi (30 x 40 cm). Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä keskimmäisen kolmanneksen alueelle kala ja sen päälle kasvissekoitus. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat päälle ja saksi viimeiseksi täytteille reilusti tilliä.
VAIHE 3
Sulje piirakka nostamalla taikinan käänteet piiraan päälle. Sipaise kylmällä vedellä taikinan pintoja, jotta ne pysyvät paistuessaan kiinni. Painele haarukalla pintaan reikiä. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.