KULIBJAKA ELI LOHIPIIRAKKA

Tämä suolainen piirakka maistuu vaikka iltapalana.


VALMISTUSAIKA: ½ - 1 tuntiANNOKSIA: 6


Ainekset

1 pkt (600 g)   isoja lehtitaikinalevyjä

Täyte:

  kananmunaa

   SJØ- savustettu kirjolohifilee tai tuore kirjolohi- tai lohifilee (*

1 pss (300 g)   vihannes-riisisekoitusta (pakaste)

4 palaa    pakastepinaattia

3 tl      suolaa

3 tl      mustapippuria

1 nippu   tilliä

3 tl     sitruunapippuria

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Keitä täytteen kananmunat kypsiksi. Paloittele kypsä savulohi tai kypsennä tuore lohi täytettä varten. Siirrä vihannessekoitus ja pinaatti kulhoon. Kuumenna mikroaaltouunissa, sekoita ja mausta.

VAIHE 2

Kauli sulanut lehtitaikinalevy levyksi (30 x 40 cm). Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä keskimmäisen kolmanneksen alueelle kala ja sen päälle kasvissekoitus. Kuori ja viipaloi keitetyt kananmunat päälle ja saksi viimeiseksi täytteille reilusti tilliä.

VAIHE 3

Sulje piirakka nostamalla taikinan käänteet piiraan päälle. Sipaise kylmällä vedellä taikinan pintoja, jotta ne pysyvät paistuessaan kiinni. Painele haarukalla pintaan reikiä. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.