Korianteriahvenet

Chilistä tulistuvaa ahventa grillissä korianterilla kruunattuna.


Valmistusaika: Alle 15 min

Annoksia: 4


Ainekset

600 g   SJØ-ahvenfileitä (*

1 rkl     rypsiöljyä

2 rkl     tuoretta korianteria silputtuna

2          kevätsipulia silputtuna

Kastike:

1/2      tuoretta punaista chilipalkoa tai

1 tl       punaista chilirouhetta

4          valkosipulin kynttä

1 rkl     rypsiöljyä

200 g   tomaattimurskaa

1 rkl     fariinisokeria

2 rkl     kalakastiketta tai kalafondia

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Pese chilit ja silppua ne siemenineen. Kuori ja silppua valkosipulin kynnet. Kuumenna kasviöljy pannussa tai kasarissa ja paista silput kasviöljyssä. Lisää valutettu tomaattimurska, fariinisokeri ja kalakastike tai kalafondi. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Vaihe 2

Grillaa ruokaöljyllä sivellyt ahvenfileet (alumiinifoliolla suojatussa) grillissä molemmilta puolilta. Nosta kalafileet lämmitettyyn astiaan ja valuta kastike päälle.

Vaihe 3

Ripottele korianteri- ja kevätsipulisilput päälle. Nauti riisin kanssa.