Korianteriahvenet
Chilistä tulistuvaa ahventa grillissä korianterilla kruunattuna.
Valmistusaika: Alle 15 min
Annoksia: 4
Ainekset
600 g SJØ-ahvenfileitä (*
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
2 kevätsipulia silputtuna
Kastike:
1/2 tuoretta punaista chilipalkoa tai
1 tl punaista chilirouhetta
4 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
200 g tomaattimurskaa
1 rkl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta tai kalafondia
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Pese chilit ja silppua ne siemenineen. Kuori ja silppua valkosipulin kynnet. Kuumenna kasviöljy pannussa tai kasarissa ja paista silput kasviöljyssä. Lisää valutettu tomaattimurska, fariinisokeri ja kalakastike tai kalafondi. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Vaihe 2
Grillaa ruokaöljyllä sivellyt ahvenfileet (alumiinifoliolla suojatussa) grillissä molemmilta puolilta. Nosta kalafileet lämmitettyyn astiaan ja valuta kastike päälle.
Vaihe 3
Ripottele korianteri- ja kevätsipulisilput päälle. Nauti riisin kanssa.