Korealaiset bbq-vartaat
Koreassa grillataan paljon ja maut ovat kohdallaan!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
800 g SJØ-lohifileetä (*
4 sipulinvartta
½ ps pakastepapuja
Marinadi
½ dl vahvaa, vihreää teejuomaa jäähdytettynä
1 dl Korean BBQ -kastiketta
2 rkl hunajaa
1 appelsiinin puristettu mehu
1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 tl viispippuria rouhittuna
1 tl merisuolaa
3 rkl rypsiöljyä
Tarjoiluun
2 punaista chiliä renkaina
1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Paloittele lohi kulhoon ja sekoita joukkoon osa marinadista. Anna marinoitua kylmässä tunti.
Vaihe 2
Leikkaa sipulinvarret sopiviksi paloiksi. Pujota lohi, sipulinvarret ja papupalat vartaisiin. Grillaa keskilämmöllä vartaat kypsiksi ja sivele niitä grillauksen aikana marinadilla. Viimeistele grilliherkut chilillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Vinkki! Marinadi säilyy lasitölkissä jääkaapissa reilun viikon. Voit pakastaa osan kastikkeesta ja käyttää myöhemmin marinadina tai kastikkeiden maustamiseen, tai sivellä grillattujen kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua.