KOREALAISET BBQ-VARTAAT

Koreassa grillataan paljon ja maut ovat kohdallaan!


VALMISTUSAIKA: Yli 1 tuntiANNOKSIA: 4


Ainekset

800 g   SJØ-lohifileetä (*

         sipulinvartta

½ ps    pakastepapuja

Marinadi

½ dl     vahvaa, vihreää teejuomaa jäähdytettynä

1 dl      Korean BBQ -kastiketta

2 rkl     hunajaa

1          appelsiinin puristettu mehu

         limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

1 tl       viispippuria rouhittuna

1 tl       merisuolaa

3 rkl     rypsiöljyä

TARJOILUUN

         punaista chiliä renkaina

1 dl      seesaminsiemeniä paahdettuna

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Paloittele lohi kulhoon ja sekoita joukkoon osa marinadista. Anna marinoitua kylmässä tunti.

VAIHE 2

Leikkaa sipulinvarret sopiviksi paloiksi. Pujota lohi, sipulinvarret ja papupalat vartaisiin. Grillaa keskilämmöllä vartaat kypsiksi ja sivele niitä grillauksen aikana marinadilla. Viimeistele grilliherkut chilillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Vinkki! Marinadi säilyy lasitölkissä jääkaapissa reilun viikon. Voit pakastaa osan kastikkeesta ja käyttää myöhemmin marinadina tai kastikkeiden maustamiseen, tai sivellä grillattujen kasvisten päälle juuri ennen tarjoilua.