Kirjolohitäytteiset uuniperunat
Uuniperunat valmistuvat itsekseen uunissa, täytteen valmistat hetkessä!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
4 uuniperunaa, esim. Rosamunda
300 g SJØ-kirjolohisuikaleita
1 rkl rypsiöljyä
1 pala purjoa suikaloituna
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl tilliä silputtuna
Tarjoiluun
8 salaatinlehteä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.
Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.
Vinkki! Pistele perunoihin haarukalla reikiä ja kuumenna lämmönkestävässä astiassa mikroaaltouunissa 10 minuuttia täydellä teholla. Kääri perunat folioon, ripauta merisuolaa pakettiin ja kypsennä uunissa puolisen tuntia. Sama tulos lyhyemmässä ajassa!
Vaihe 2
Ruskista ja kypsennä kalasuikaleet pannulla kasviöljyssä.
Vaihe3
Sekoita kastikeaineksista sakea kastike uuniperunoiden ja salaatin kanssa tarjottavaksi.