Kirjolohitäytteiset uuniperunat

Uuniperunat valmistuvat itsekseen uunissa, täytteen valmistat hetkessä!


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 4


Ainekset

4          uuniperunaa, esim. Rosamunda

300 g   SJØ-kirjolohisuikaleita

1 rkl     rypsiöljyä

1 pala  purjoa suikaloituna

1 dl      turkkilaista jogurttia

1 rkl     tilliä silputtuna

Tarjoiluun

         salaatinlehteä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.

Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.

Vinkki! Pistele perunoihin haarukalla reikiä ja kuumenna lämmönkestävässä astiassa mikroaaltouunissa 10 minuuttia täydellä teholla. Kääri perunat folioon, ripauta merisuolaa pakettiin ja kypsennä uunissa puolisen tuntia. Sama tulos lyhyemmässä ajassa!

Vaihe 2

Ruskista ja kypsennä kalasuikaleet pannulla kasviöljyssä.

Vaihe3

Sekoita kastikeaineksista sakea kastike uuniperunoiden ja salaatin kanssa tarjottavaksi.