KIRJOLOHISUIKALEET JA KATKARAVUT KUNG PAO

Tässä ruoassa on hiukan enemmän työtä, mutta runsaasti makuja.


VALMISTUSAIKA: ALLE ½ TUNTIAANNOKSIA: 4


Ainekset

2 tl       rypsiöljyä

½ dl     sipulikuutioita

1/2       vihreä paprika kuutioituna

1 rs (300 g)     SJØ-kirjolohisuikaleita

4 cm pala        inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna

1 tl       punaista chiliä suikaloituna

1 rs      SJØ- isoja katkarapuja liemessä valutettuna

Kung Pao -kastike:

2 tl       soijakastiketta

2 tl       makeaa soijakastiketta, esim. Ketjap Manis

1/2 tl    maissitärkkelystä

4 tl       vettä

1/2 tl    seesamiöljyä

1 tl       valkopippuria

1/2 tl    riisiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa

1/2 tl    sokeria

VIIMEISTELYYN

1 dl      paahdettuja pähkinöitä tai suolapähkinöitä

2          kevätsipulia silputtuna

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Tee ruoka aasialaisittain siten, että esikäsittelet kaikki ainekset pieniin kulhoihin. Sekoita kastikkeen ainekset valmiiksi. Paahda pähkinät.

VAIHE 2

Kuumenna paistinpannulla kasviöljy. Lisää sipulikuutiot ja kuullota ne lähes kypsiksi. Lisää paprikat ja paista niitä muutama minuutti sipulin kanssa. Lisää kalasuikaleet ja kypsennä ne lähes kypsiksi. Lisää inkivääri, chili ja katkaravut. Kuumenna. Sekoita kastike huolella, kaada seos pannulle ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Viimeistele pähkinöillä ja kevätsipulilla.