Kirjolohisalaatti
Kylmäsavulohesta ja vihannesriisistä pirteän purjon ja tuoreen tillin kera syntyy verraton yhdistelmä, jota salaatiksikin kutsutaan.
Valmistusaika: Alle 15 min
Annoksia: 2
Ainekset
1 pkt (150 g) SJØ- kylmäsavustettua kirjolohifileetä
1 ps (300 g) vihannes-riisisekoitusta (pakaste)
1 dl purjoviipaleita
nippu tilliä
½ tl sitruunapippuria
½ tl mustapippuria
½ tl aromisuolaa
Tarjoiluun
100 g kermaviiliä
kourallinen rucolaa
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja sekoita sulatetun vihannes-riisisekoituksen joukkoon. Lisää purjoviipaleet, hienonnettu tilli ja mausteet.
Vaihe 2
Mausta salaatti: salaatin kanssa sopii esim. kermaviilikastike. Sekoita kastike salaatin joukkoon tai tarjoa kastike erikseen. Anna maustua viileässä hetken.
Vaihe 3
Tarjoa kevyenä lounaana tai iltapalana tuoreen leivän kera.