KIRJOLOHI-ÄYRIÄISVARTAAT

Raikkaan sitruunaiset vartaat valmistuvat vaivatta!


VALMISTUSAIKA: ½ - 1 tuntiANNOKSIA: 2


Ainekset

1 rs (280 g/150g) SJØ- valkokatkaravunpyrstöjä liemessä

1          SJØ-kirjolohifilee (*

1 kpl    sitruunaa (lohkottuna)

Marinadi:

1/2 dl   rypsiöljyä

1/2       sitruunan mehu

2 rkl     hunajaa

1/2 tl    valkopippuria rouhittuna

2 kynttä           valkosipulia silputtuna

TARJOILUUN

2 rkl     lehtipersiljaa

2 rkl     aiolia

Lisukkeeksi:

Muurikka-kasviksia

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Sekoita marinadi. Paloittele kirjolohifilee kulhoon, lisää valutetut äyriäiset ja kaada joukkoon marinadia. Anna marinoitua jääkaapissa puolisen tuntia.

VAIHE 2

Leikkaa sitruunasta lohkoja tai leveitä siivuja. Kokoa kirjolohesta, äyriäisistä, sitruunasta ja parsakaalista vartaat. Pariloi tarjolle Muurikka-kasvikset ja grillaa vartaat kypsäksi keskilämmöllä, niitä grillauksen aikana marinadilla valellen.

VAIHE 3

Silppua valmiille vartaille lehtipersiljaa. Tarjoa vartaat aiolin ja kasvisten kanssa.