Katkarapuskagen

Katkarapuskagen on näyttävä ja herkullinen ympärivuotinen klassikko. Voit tarjoilla katkarapuskagenit omana ruokalajinaan kokonaisina runsastäytteisinä leipinä tai pienempinä alku- tai coctailpaloina. Niin tai näin – Suosio on taattu.


Valmistusaika: Alle ½ tuntia

Annoksia: noin 6 tai 24 alku- tai cocktailpalaa


Ainekset

2 purkkia  SJØ liemikatkarapuja (isoja katkarapuja tai valkokatkaravunpyrstöjä)
paahtoleipää tai muuta haluamaasi vaaleaa leipää
Täytteeseen:
n. 200 g ranskankermaa
1 dl        majoneesia
½           hapokas omena pieneksi silputtuna
n. 3 rkl  hienonnettua punasipulia tai ruohosipulia silputtuna
½ dl       tuoretta tillisilppua
½           sitruunan mehua
1 rkl       sinappia
hieman mustapippuria, valkopippuria ja suolaa myllystä
Koristeluun:
sitruunan- tai limetinsiivuja ja tuoretta tilliä
punasipulihilloketta

Nopea punasipulihilloke

2 -3   keskikokoista punasipulia
3 rkl   punaista balsamiviinietikkaa
1 rkl    sokeria
n. ½ tl mustapippuria rouhittuna
muutama roseepippuri murskattuna
hieman suolaa, kuivattua timjamia, jauhettua kanelia ja inkivääriä
2 rkl  öljyä (esim. rypsi- tai miedon makuinen oliiviöljy)

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan. (Huom. jos ranskankermaan on kertynyt nestettä, niin valuta se varovasti pois, jottei neste löystytä täytettä)

Vaihe 2

Valuta SJØ liemikatkaravut ja paahda leivät. (Leivät voi paahtaa myös paistinpannulla, jos käytössäsi ei ole leivänpaahdinta)

Vaihe 3

Asettele paahdetut leivät tarjoiluastiaan tai annoslautasille.

Vaihe 4

Laita jokaisen leivän päälle reilusti täytettä ja SJØ liemikatkarapuja. Voit halutessasi laittaa täytteen päälle myös hieman punasipulihilloketta.

Vaihe 5

Koristele sitruunasiivulla ja tuoreella tillillä. Tarjoile heti.

Punasipulihillokkeen valmistus:

Kuori ja siivuta punasipulit. Irrottele renkaat toisistaan.

Laita kaikki muut aineet kattilaan paitsi öljy ja keitä hiljaa poreillen muutaman minuutin kunnes sipuli hieman pehmenee.

Ota kattila liedeltä ja lisää öljy hyvin sekoittaen.

Punasipulihilloke on valmis tarjoiltavaksi heti jäähdyttyään ja säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Vinkki!

Koska katkarapuja ei lisätä täytteen joukkoon, voit valmistaa täytteen jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Voit tarjota katkarapuskageneita myös pienempinä alku- tai cocktaipaloina. Leikkaa silloin paahtoleipä neljään neliön tai kolmion malliseen osaan ja täytä ja koristele jokainen leipäpala erikseen.

 

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Tinskun keittiössä www.tinskunkeittiössä.fi