Katkarapu-sub
Nuoriso tykkää, kun käteen tyrkätään mehevä SUB.
Valmistusaika: Alle 15 min
Annoksia: 2
Ainekset
1 patonki
2 tomaattia ohuina viipaleina
1 punasipuli kuutioituna ja renkaina
½ rs (280 g/150 g) SJØ- isoja katkarapuja liemessä
3 rkl remoulade-kastiketta
Remoulade-kastike:
1 salottisipuli
1/2 pientä porkkanaa
1 rkl kapriksia
2 rkl persiljaa
4 anjovisfileetä
1/2 dl maustekurkkua pieneksi kuutioituna
1/2 tl sinappia
1 tl mustapippuria
100 g kermaviiliä
1 dl majoneesia
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Kastikkeen valmistus: Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi. Raasta porkkana raastimen isokoloisella terällä. Silppua kaprikset ja persilja ja hienonna anjovikset haarukalla lautasella. Sekoita muiden kastikeainesten kanssa.
Vaihe 2
Kuumenna patonki nopeasti kuumassa uunissa tai paloiteltuna mikroaaltouunissa. Tee patonkiin pituussuunnassa syvä viilto ja täytä patonki tomaatilla, punasipulilla ja katkaravuilla. Lusikoi päälle remoulade-kastiketta. Herkuttele heti.
Vinkki! Kesäkeittiössä ja tuvan keittiössä voit pariloida pitkänkin patongin nopeasti kuumalla hellalevyllä ennen täyttämistä.