Jättikatkarapu-lohivartaat
Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua, mutta ovat kerrassaan herkullisia.
Valmistusaika: Alle ½ tuntia
Annoksia: 4
Ainekset
1 rs (280 g/150 g) SJØ- valkokatkaravunpyrstöjä liemessä
150 g SJØ-graavilohta
1/2 SJØ-lohifilee (*
BBQ-kastike:
4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3 1/2 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyreetä
2 1/2 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta
Muuta:
pitkiä varrastikkuja
Tarjoiluun
1 dl puolukoita
1 prk ranskankermaa
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Pane varrastikut kylmään veteen turpoamaan.
Vaihe 2
Valmista BBQ-kastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kasariin ja kuumenna. Keitä kokoon hetkinen.
Vaihe 3
Leikkaa lohifilee haarukkapaloiksi. Valuta valkokatkaravunpyrstöt.
Vaihe 4
Kääri lohipalat ja katkaravut graavilohisiivuihin. Pujota valkokatkarapu-graavilohikääröt vartaisiin.
Vaihe 5
Aseta grilliritilälle reilu pala foliota. Nosta valkokatkarapu-graavilohikääröt foliolle ja grillaa kuumiksi. Sivele kääröille kastiketta, ummista folio, nosta grillin laidalle ja anna tekeytyä viitisen minuuttia. Sekoita tarjolle puolukka-ranskankermaseos ja salaatti.
Vinkki! Voit kypsentää valkokatkarapu-graavilohikääröt myös uunissa 230 asteessa 10-15 minuuttia.