Jättikatkarapu-lohivartaat

Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua, mutta ovat kerrassaan herkullisia.


Valmistusaika: Alle ½ tuntia

Annoksia: 4


Ainekset

1 rs (280 g/150 g) SJØ- valkokatkaravunpyrstöjä liemessä

150 g   SJØ-graavilohta

1/2       SJØ-lohifilee (*

BBQ-kastike:

4 rkl     ketsuppia

4 rkl     ananasmehua

3 1/2 rkl           fariinisokeria

1 rkl     tomaattipyreetä

2 1/2 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta

Muuta:

pitkiä varrastikkuja

Tarjoiluun

1 dl      puolukoita

1 prk    ranskankermaa

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Pane varrastikut kylmään veteen turpoamaan.

Vaihe 2

Valmista BBQ-kastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kasariin ja kuumenna. Keitä kokoon hetkinen.

Vaihe 3

Leikkaa lohifilee haarukkapaloiksi. Valuta valkokatkaravunpyrstöt.

Vaihe 4

Kääri lohipalat ja katkaravut graavilohisiivuihin. Pujota valkokatkarapu-graavilohikääröt vartaisiin.

Vaihe 5

Aseta grilliritilälle reilu pala foliota. Nosta valkokatkarapu-graavilohikääröt foliolle ja grillaa kuumiksi. Sivele kääröille kastiketta, ummista folio, nosta grillin laidalle ja anna tekeytyä viitisen minuuttia. Sekoita tarjolle puolukka-ranskankermaseos ja salaatti.

Vinkki! Voit kypsentää valkokatkarapu-graavilohikääröt myös uunissa 230 asteessa 10-15 minuuttia.