HALSTRATTU KIRJOLOHIFILEE

Pidätkö kalan grillaamista haastavana? Et enää, kun pujotat fileen halsterin väliin.


VALMISTUSAIKA: Alle ½ tuntiaANNOKSIA: 4


Ainekset

1          SJØ-kirjolohifilee (*

1 tl       sormisuolaa

1          sitruunan mehu

Maukas, korealaisvaikutteinen marinadi:

½ dl     vahvaa, vihreää teejuomaa jäähdytettynä

1 dl      Korean BBQ -kastiketta

2 rkl     hunajaa

1          appelsiinin puristettu mehu

         limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

1 tl       viispippuria rouhittuna

1 tl       merisuolaa

1 rkl     rypsiöljyä

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Huuhtele kirjolohi ja sivele sille marinadia. Anna maustua jääkaapissa tunnin tai kaksi.

VAIHE 2

Kala on helppo käännellä grillissä, kun se laitetaan kypsymään halsteriin. Halsteriin kalan päälle voit ladata sitruuna- ja limettiviipaleita. Laske halsteri grilliritilälle ja kääntele sitä kypsennyksen aikana. Filee kypsyy grillin lämmöstä riippuen noin 10-15 minuutissa. Jos käytät maustamatonta kalafileetä, ripottele kypsälle kalalle sormisuolaa.

Vinkki! Voit leikata nahallisesta fileestä perhosia ja grillata nekin halsterin välissä. Leikkaa perhoset näin: leikkaa fileestä sopivat annospalat ja tee sen jälkeen jokaisen palan keskelle pitkittäisviilto hieman yli fileen puolivälin niin, että nahka ei rikkoudu. Käännä sen jälkeen palat auki tekemääsi viiltoa hyödyntäen ja nosta halsteriin. Perhoset kypsyvät noin kuudessa minuutissa.

Huom! Muistathan, että riskiryhmille tarjottavan kalan tulee olla täysin kypsää, sisälämpötilan tulee nousta yli 72 asteeseen.

VAIHE 3

Tarjoa höyrytettyjen kasvisten ja sitruunan kanssa. Sitruunan voit korvata limetillä.