Graavisilakkavoileipä

Silakka maistuu myös leivällä! Voit tarjota silakkavoileivät esimerkiksi alkuruokana tai huikopalana.


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 8

VALMISTUSAIKA: Yli 1 tuntiANNOKSIA: 8


Ainekset

Liemi:

1 dl      etikkaa

2 dl      vettä

1½ rkl  suolaa

1 rkl     sokeria

Silakat:

400 g   SJØ-silakkafileitä (*

2          valkosipulin kynttä

1          pieni porkkana

½ dl     ruohosipulia silputtuna

1 rkl     tuoretta timjamia silputtuna

1 tl       viherpippureita

Voileipä:

1          halkaistu jälkiuunileipä

100 g   majoneesia

1 rkl     sinappia

8          keräsalaatinlehteä

4 kpl    keitettyjä kananmunia

½ ruukkua       tilliä

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Mittaa liemen aineet kulhoon ja sekoita kunnes suola ja sokeri ovat kunnolla liuenneet nesteeseen. Irrota nahka silakkafileistä ja pane fileet liemeen. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet terävällä veitsellä ja kuorittu porkkana kuorimaveitsellä lastumaisiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet, yrttisilput ja kokonaiset viherpippurit silakkafileiden joukkoon liemeen. Sekoita kevyesti, peitä kelmulla tai kannella ja anna maustua jääkaapissa 2-4 tuntia.

Vaihe 2

Keitä kananmunat koviksi. Leikkaa jälkiuunileipä neljään osaan ja avaa palat. Mausta majoneesi sinapilla ja levitä se leiville. Aseta pestyt ja valutetut salaatinlehdet leiville. Viipaloi kuoritut kananmunat ja levitä viipaleet salaatin päälle. Nosta hyvin valutetut silakkafileet leiville. Silppua tilli ja ripottele silppu leipien päälle.