Graavisilakkavoileipä
Silakka maistuu myös leivällä! Voit tarjota silakkavoileivät esimerkiksi alkuruokana tai huikopalana.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 8
VALMISTUSAIKA: Yli 1 tuntiANNOKSIA: 8
Ainekset
Liemi:
1 dl etikkaa
2 dl vettä
1½ rkl suolaa
1 rkl sokeria
Silakat:
400 g SJØ-silakkafileitä (*
2 valkosipulin kynttä
1 pieni porkkana
½ dl ruohosipulia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 tl viherpippureita
Voileipä:
1 halkaistu jälkiuunileipä
100 g majoneesia
1 rkl sinappia
8 keräsalaatinlehteä
4 kpl keitettyjä kananmunia
½ ruukkua tilliä
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Mittaa liemen aineet kulhoon ja sekoita kunnes suola ja sokeri ovat kunnolla liuenneet nesteeseen. Irrota nahka silakkafileistä ja pane fileet liemeen. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet terävällä veitsellä ja kuorittu porkkana kuorimaveitsellä lastumaisiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet, yrttisilput ja kokonaiset viherpippurit silakkafileiden joukkoon liemeen. Sekoita kevyesti, peitä kelmulla tai kannella ja anna maustua jääkaapissa 2-4 tuntia.
Vaihe 2
Keitä kananmunat koviksi. Leikkaa jälkiuunileipä neljään osaan ja avaa palat. Mausta majoneesi sinapilla ja levitä se leiville. Aseta pestyt ja valutetut salaatinlehdet leiville. Viipaloi kuoritut kananmunat ja levitä viipaleet salaatin päälle. Nosta hyvin valutetut silakkafileet leiville. Silppua tilli ja ripottele silppu leipien päälle.