Basilika-tomaattihöystetty lipeäkala

Lipeäkalan kanssa sopivat myös italian maut.


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 4


Ainekset

1 kg     SJØ-lipeäkalaa

vettä

suolaa

1 tlk (400 g)     kikherneitä

         punasipuli

3          valkosipulin kynttä

1          ruukku basilikaa

1          rasia kirsikkatomaatteja

2 rkl     rypsiöljyä

1 tl       suolaa

1 tl       mustapippuria

         sitruuna

Tarjoiluun

12         perunaa

4 palaa rouheista leipää

(* Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Keitä lipeäkala: laita kala kattilaan nahkapuoli alaspäin, lisää 2 l vettä ja 3 tl suolaa. Keitä kannen alla hiljaisella lämmöllä 15–20 minuuttia. Kypsä, yli 70-asteinen lipeäkala hajoaa herkästi, joten varo keittämästä kalaa liian kypsäksi.

Vaihe 2

Huuhtele ja valuta kikherneet. Jaa lipeäkala pienempiin paloihin. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi.

Vaihe 3

Suikaloi reilusti yli puolet basilikasta. Puolita tomaatit.

Vaihe 4

Kuumenna tilkka öljyä vokkipannulla. Lisää kikherneet ja sipulit. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen.

Vaihe 5

Lisää lipeäkala ja suikaloitu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaihe 6

Lisää tomaatit pannulle. Paista tovi ja purista annokseen sitruunamehua.

Vaihe 7

Kaada koko annos tarjoiluvadille, koristele lopulla basilikalla ja vie pöytään. Tarjoa lipeäkalan lisänä keitettyjä perunoita ja rouheista leipää.