Basilika-tomaattihöystetty lipeäkala
Lipeäkalan kanssa sopivat myös italian maut.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
1 kg SJØ-lipeäkalaa
vettä
suolaa
1 tlk (400 g) kikherneitä
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
1 ruukku basilikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 sitruuna
Tarjoiluun
12 perunaa
4 palaa rouheista leipää
(* Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Keitä lipeäkala: laita kala kattilaan nahkapuoli alaspäin, lisää 2 l vettä ja 3 tl suolaa. Keitä kannen alla hiljaisella lämmöllä 15–20 minuuttia. Kypsä, yli 70-asteinen lipeäkala hajoaa herkästi, joten varo keittämästä kalaa liian kypsäksi.
Vaihe 2
Huuhtele ja valuta kikherneet. Jaa lipeäkala pienempiin paloihin. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi.
Vaihe 3
Suikaloi reilusti yli puolet basilikasta. Puolita tomaatit.
Vaihe 4
Kuumenna tilkka öljyä vokkipannulla. Lisää kikherneet ja sipulit. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen.
Vaihe 5
Lisää lipeäkala ja suikaloitu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vaihe 6
Lisää tomaatit pannulle. Paista tovi ja purista annokseen sitruunamehua.
Vaihe 7
Kaada koko annos tarjoiluvadille, koristele lopulla basilikalla ja vie pöytään. Tarjoa lipeäkalan lisänä keitettyjä perunoita ja rouheista leipää.