Äyriäisruukku
Katkaravuista ja valmistomaattikeitosta valmistuu maukas ruukkuruoka.
Valmistusaika: ½ – 1 tunti
Annoksia: 2
Ainekset
1 rkl rypsiöljyä
1 dl pakastesipulikuutioita
1 tlk (295g) tomaattikeittoa
2 kynttä valkosipulia
mustapippuria
kourallinen tilliä
1 rs (280 g/150 g) SJØ- isoja katkarapuja liemessä
1 rs (300 g) SJØ-kirjolohisuikaleita
Tarjoiluun
4 viipaletta vaaleaa leipää
1 kpl sitruunaa
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Kuullota sipulikuutiot pannulla kasviöljyssä. Lisää tomaattikeitto, valkosipuli ja mausteet.
Vaihe 2
Valuta liemi pois katkaravuista. Siirrä katkaravut uunivuokaan. Lisää vuokaan kevyesti suolalla maustetut lohikuutiot. Kaada sipuli-tomaattikeittoseos vuokaan.
Vaihe 3
Kuutioi leipä kulhoon ja lisää reilu loraus kasviöljyä. Pyörittele leipäkuutiot kasviöljyssä ja jaa tasaisesti vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ruoka on kuumaa (ja lohi kypsää) ja leipäkuutiot ovat ruskistuneet. Viimeistele tuoreella tillillä ja tarjoa sitruslohkojen kera.
Vinkki! Voit valmistaa ruukun myös ilman lohta. Käytä tällöin kaksi rasiaa katkarapuja.