Äyriäisruukku

Katkaravuista ja valmistomaattikeitosta valmistuu maukas ruukkuruoka.


Valmistusaika: ½ – 1 tunti

Annoksia: 2


Ainekset

1 rkl     rypsiöljyä

1 dl      pakastesipulikuutioita

1 tlk (295g)      tomaattikeittoa

2 kynttä           valkosipulia

mustapippuria

kourallinen       tilliä

1 rs (280 g/150 g) SJØ- isoja katkarapuja liemessä

1 rs (300 g)     SJØ-kirjolohisuikaleita

Tarjoiluun

4 viipaletta       vaaleaa leipää

1 kpl    sitruunaa

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Kuullota sipulikuutiot pannulla kasviöljyssä. Lisää tomaattikeitto, valkosipuli ja mausteet.

Vaihe 2

Valuta liemi pois katkaravuista. Siirrä katkaravut uunivuokaan. Lisää vuokaan kevyesti suolalla maustetut lohikuutiot. Kaada sipuli-tomaattikeittoseos vuokaan.

Vaihe 3

Kuutioi leipä kulhoon ja lisää reilu loraus kasviöljyä. Pyörittele leipäkuutiot kasviöljyssä ja jaa tasaisesti vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ruoka on kuumaa (ja lohi kypsää) ja leipäkuutiot ovat ruskistuneet. Viimeistele tuoreella tillillä ja tarjoa sitruslohkojen kera.

Vinkki! Voit valmistaa ruukun myös ilman lohta. Käytä tällöin kaksi rasiaa katkarapuja.