Sinäkin jäät pian koukkuun!Makeiden ja suolaisten vesien antimista monipuolista, hyvää ruokaa.
Koska kala on intohimomme, haluamme auttaa sinua tutustumaan näihin upeisiin raaka-aineisiin ja tekemään niistä helposti parasta pöytään. Reseptikirjastostamme löydät ohjeita, joiden avulla loihdit kalasta ja äyriäisistä herkkuja, jotka vievät kielen mennessään!
Rukiinen lohipihviburger
Tuoreesta lohifileestä valmistetusta lohipihvistä saat helposti herkulliset ja ruokaisat ruishampurilaiset.
Lohipihviburger ”perinteinen”
Tuoreesta lohifileestä valmistetusta lohipihvistä saat helposti herkulliset kalahampurilaiset.
Katkarapuskagen
Katkarapuskagen on näyttävä ja herkullinen ympärivuotinen klassikko. Voit tarjoilla katkarapuskagenit omana ruokalajinaan kokonaisina runsastäytteisinä leipinä tai pienempinä alku- tai coctailpaloina. Niin tai näin – Suosio on taattu.
Wokatut mustapippurikatkaravut
Aasialaistyylisen, nopean katkarapuwokin juju on paahdetut mustapippurit.
Valkokatkarapu-avokadopasta
Avokadopasta herkutellaan valkokatkarapujen kera. Tee pasta itse tai käytä valmista pinaattituorepastaa.
Kirjolohi-äyriäisvartaat
Raikkaan sitruunaiset vartaat valmistuvat vaivatta!
Jättikatkarapu-lohivartaat
Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua, mutta ovat kerrassaan herkullisia.
Kuumat katkarapuavokadot
Kokeile vaihteeksi avokadoja lämpiminä!
Katkarapu-sub
Nuoriso tykkää, kun käteen tyrkätään mehevä SUB.
Katkarapu-melonisalsa avokadolla
Maukkaat alkupalat tai iltaherkut saat avokadosta, katkaravuista ja cantaloupemelonista.
Äyriäisruukku
Katkaravuista ja valmistomaattikeitosta valmistuu maukas ruukkuruoka.
Vuohenjuustoleivät
Vuohenjuustoleivät maistuvat jouluna ja juhannuksena, aamulla ja illalla.
Uuniperunat ja graavilohitäyte
Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!
Uunilohi ja tillimajoneesi
Uunikalaa ja nopea tillimajoneesi - helppoa ruokaa arkeen ja juhlaan.
Uppomunat, savukala ja papu-paprikalisäke
Uppomunat ovat monen herkku. Ja kananmuna muodossa tai toisessa maistuu kalan kanssa.
Teriyakikalaa ja kaalia
Varhaiskaali on hauska lisäke grillatulle kalalle.
Tapenade-kuharullat
Tapenade maistuu myös kuhan kera!
Sweet chili-ananaskastike, kasvikset ja savukala
Makea chilikastike sopii erinomaisesti savukalalle ja kasviksille.
Suuret oliivit ja paistettu graavilohi
Pannulla paistettu graavikala oliivien kera on maukas huikopala.
Sushisalaatti lasissa eli sushi-purkkisalaatti
Kokoa sushin aineksista purkkisalaatti tai ruokaisa kulhoruoka. Saat sushin maut ja ainekset mutta valmistus on nopeampaa ja syöminen onnistuu rennosti.
Sushisalaatti
Sushin maukkaat ainekset voi koota myös salaatiksi. Kokoa mielen mukaan graavilohesta tai kylmäsavustetusta lohesta.
Sinappisilakat
Itse tehdyistä sinappisilakoista loihdit naposteltavaa niin juhlapöytään kuin välipalaleivän päällekin.
Sinappikirjolohi
Sinapissa haudutettu lohi maistuu perunoiden ja salaatin kera.
Savustettu kirjolohi savumakkara-juustoseoksen kera
Savustettaessa kalaa voi olla luova. Pönttöön voi lisätä vaikka lenkkiä ja juustoa.
Savukalatahna
Savukalatahna on proteiinipitoinen, vähärasvainen leivänpäällinen.
Savukalaa ja halloumia
Halloumi on kasvissyöjien ja nuorison suosikki. Grillaa sitä kirjolohen ja vesimelonin kanssa.
Savukala-härkäpapusalaatti
Savukalasalaatti on kepeää ja terveellistä hyvän olon ja mielen ruokaa.
Ruukkusiika
Ilahduttavan uudenlainen kalaherkku vaikka joulu- tai buffet-pöytään
Remoulade-kastike ja savukirjolohi
Remoulade-kastike on monikäyttöinen ja sopii niin juhlaan kuin arkiseen SUBiin.
Punasipuli-tillihöystetty graavilohi
Helppo lisuke graavikalasta.
Porsaan fileenoisetit graavilohella
Porsaan fileenoisetit voit kehystää maukkaasti graavilohella.
Pikainen savukalapasta
Täyteläinen pasta sopii hyvin vaikka kesäherkuksi.
Parsaa kylmäsavulohella ja valkohomejuustolla
Keitetty parsa kannattaa herkutella kylmäsavulohen ja valkohomejuuston kera.
Mäti-lohihyytelö
Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.
Melonisalsa ja savukirjolohi
Melonisalsa on maukas ja näyttävä lisäke savukalalle.
Marinoidut savusilakat
Savusilakat saavat lisäytyä kirpsakasta marinadista. Sopii vaikka leivän päälle.
Lohipastramisalaatti ja vihreä kermakastike
Lohipastarmista voit koota maukkaan salaatin.
Lohipastrami
Herkullinen tapa valmistaa lohta noutopöytään tai salaattiin.
Lohicarpaccio
Sitruunalla kypsennetty lohi on keveä ja raikas alkupala.
Lohibagelit
Savu- ja kylmäsavukala on kerrassaan maukas täyte muhkeille bageleille.
Lipeäkala ja sen lisukkeet
Kuten rakkaalla lapsella nimiä, on lipeäkalalla monia erilaisia kypsennystapoja!
Kulibjaka eli lohipiirakka
Tämä suolainen piirakka maistuu vaikka iltapalana.
Korianteriahvenet
Chilistä tulistuvaa ahventa grillissä korianterilla kruunattuna.
Korealaiset bbq-vartaat
Koreassa grillataan paljon ja maut ovat kohdallaan!
Graavilohta, ruisleipää ja konjakkisinappia
Konjakki tekee sinapista erityistä herkkua.
Kirjolohitäytteiset uuniperunat
Uuniperunat valmistuvat itsekseen uunissa, täytteen valmistat hetkessä!
Kirjolohisuikaleet ja katkaravut kung pao
Tässä ruoassa on hiukan enemmän työtä, mutta runsaasti makuja.
Kirjolohisalaatti
Kylmäsavulohesta ja vihannesriisistä pirteän purjon ja tuoreen tillin kera syntyy verraton yhdistelmä, jota salaatiksikin kutsutaan.
Kirjolohifilee perheelle
Reilusta fileestä leikkaat viisi annospalaa, jotka voit maustaa kullekin syöjälle mieleisiksi.