Sinäkin jäät pian koukkuun!Makeiden ja suolaisten vesien antimista monipuolista, hyvää ruokaa.

Koska kala on intohimomme, haluamme auttaa sinua tutustumaan näihin upeisiin raaka-aineisiin ja tekemään niistä helposti parasta pöytään. Reseptikirjastostamme löydät ohjeita, joiden avulla loihdit kalasta ja äyriäisistä herkkuja, jotka vievät kielen mennessään!

Miksi syödä enemmän kalaa

Rukiinen lohipihviburger

Tuoreesta lohifileestä valmistetusta lohipihvistä saat helposti herkulliset ja ruokaisat ruishampurilaiset.

Lohipihviburger ”perinteinen”

Tuoreesta lohifileestä valmistetusta lohipihvistä saat helposti herkulliset kalahampurilaiset.

Katkarapuskagen

Katkarapuskagen on näyttävä ja herkullinen ympärivuotinen klassikko. Voit tarjoilla katkarapuskagenit omana ruokalajinaan kokonaisina runsastäytteisinä leipinä tai pienempinä alku- tai coctailpaloina. Niin tai näin – Suosio on taattu.

Wokatut mustapippurikatkaravut

Aasialaistyylisen, nopean katkarapuwokin juju on paahdetut mustapippurit.

Valkokatkarapu-avokadopasta

Avokadopasta herkutellaan valkokatkarapujen kera. Tee pasta itse tai käytä valmista pinaattituorepastaa.

Kirjolohi-äyriäisvartaat

Raikkaan sitruunaiset vartaat valmistuvat vaivatta!

Jättikatkarapu-lohivartaat

Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua, mutta ovat kerrassaan herkullisia.

Kuumat katkarapuavokadot

Kokeile vaihteeksi avokadoja lämpiminä!

Katkarapu-sub

Nuoriso tykkää, kun käteen tyrkätään mehevä SUB.

Katkarapu-melonisalsa avokadolla

Maukkaat alkupalat tai iltaherkut saat avokadosta, katkaravuista ja cantaloupemelonista.

Äyriäisruukku

Katkaravuista ja valmistomaattikeitosta valmistuu maukas ruukkuruoka.

Vuohenjuustoleivät

Vuohenjuustoleivät maistuvat jouluna ja juhannuksena, aamulla ja illalla.

Uuniperunat ja graavilohitäyte

Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!

Uunilohi ja tillimajoneesi

Uunikalaa ja nopea tillimajoneesi - helppoa ruokaa arkeen ja juhlaan.

Uppomunat, savukala ja papu-paprikalisäke

Uppomunat ovat monen herkku. Ja kananmuna muodossa tai toisessa maistuu kalan kanssa.

Teriyakikalaa ja kaalia

Varhaiskaali on hauska lisäke grillatulle kalalle.

Tapenade-kuharullat

Tapenade maistuu myös kuhan kera!

Sweet chili-ananaskastike, kasvikset ja savukala

Makea chilikastike sopii erinomaisesti savukalalle ja kasviksille.

Suuret oliivit ja paistettu graavilohi

Pannulla paistettu graavikala oliivien kera on maukas huikopala.

Sushisalaatti lasissa eli sushi-purkkisalaatti

Kokoa sushin aineksista purkkisalaatti tai ruokaisa kulhoruoka. Saat sushin maut ja ainekset mutta valmistus on nopeampaa ja syöminen onnistuu rennosti.

Sushisalaatti

Sushin maukkaat ainekset voi koota myös salaatiksi. Kokoa mielen mukaan graavilohesta tai kylmäsavustetusta lohesta.

Sinappisilakat

Itse tehdyistä sinappisilakoista loihdit naposteltavaa niin juhlapöytään kuin välipalaleivän päällekin.

Sinappikirjolohi

Sinapissa haudutettu lohi maistuu perunoiden ja salaatin kera.

Savustettu kirjolohi savumakkara-juustoseoksen kera

Savustettaessa kalaa voi olla luova. Pönttöön voi lisätä vaikka lenkkiä ja juustoa.

Savukalatahna

Savukalatahna on proteiinipitoinen, vähärasvainen leivänpäällinen.

Savukalaa ja halloumia

Halloumi on kasvissyöjien ja nuorison suosikki. Grillaa sitä kirjolohen ja vesimelonin kanssa.

Savukala-härkäpapusalaatti

Savukalasalaatti on kepeää ja terveellistä hyvän olon ja mielen ruokaa.

Ruukkusiika

Ilahduttavan uudenlainen kalaherkku vaikka joulu- tai buffet-pöytään

Remoulade-kastike ja savukirjolohi

Remoulade-kastike on monikäyttöinen ja sopii niin juhlaan kuin arkiseen SUBiin.

Rantakala

Herkullinen puuhasteluruoka Suomen suveen!

Porsaan fileenoisetit graavilohella

Porsaan fileenoisetit voit kehystää maukkaasti graavilohella.

Pikainen savukalapasta

Täyteläinen pasta sopii hyvin vaikka kesäherkuksi.

Parsaa kylmäsavulohella ja valkohomejuustolla

Keitetty parsa kannattaa herkutella kylmäsavulohen ja valkohomejuuston kera.

Mäti-lohihyytelö

Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.

Melonisalsa ja savukirjolohi

Melonisalsa on maukas ja näyttävä lisäke savukalalle.

Marinoidut savusilakat

Savusilakat saavat lisäytyä kirpsakasta marinadista. Sopii vaikka leivän päälle.

Lohipastramisalaatti ja vihreä kermakastike

Lohipastarmista voit koota maukkaan salaatin.

Lohipastrami

Herkullinen tapa valmistaa lohta noutopöytään tai salaattiin.

Lohicarpaccio

Sitruunalla kypsennetty lohi on keveä ja raikas alkupala.

Lohibagelit

Savu- ja kylmäsavukala on kerrassaan maukas täyte muhkeille bageleille.

Lipeäkala ja sen lisukkeet

Kuten rakkaalla lapsella nimiä, on lipeäkalalla monia erilaisia kypsennystapoja!

Kulibjaka eli lohipiirakka

Tämä suolainen piirakka maistuu vaikka iltapalana.

Korianteriahvenet

Chilistä tulistuvaa ahventa grillissä korianterilla kruunattuna.

Korealaiset bbq-vartaat

Koreassa grillataan paljon ja maut ovat kohdallaan!

Graavilohta, ruisleipää ja konjakkisinappia

Konjakki tekee sinapista erityistä herkkua.

Kirjolohitäytteiset uuniperunat

Uuniperunat valmistuvat itsekseen uunissa, täytteen valmistat hetkessä!

Kirjolohisuikaleet ja katkaravut kung pao

Tässä ruoassa on hiukan enemmän työtä, mutta runsaasti makuja.

Kirjolohisalaatti

Kylmäsavulohesta ja vihannesriisistä pirteän purjon ja tuoreen tillin kera syntyy verraton yhdistelmä, jota salaatiksikin kutsutaan.

Kirjolohifilee perheelle

Reilusta fileestä leikkaat viisi annospalaa, jotka voit maustaa kullekin syöjälle mieleisiksi.