Sinäkin jäät pian koukkuun!Makeiden ja suolaisten vesien antimista monipuolista, hyvää ruokaa.

Koska kala on intohimomme, haluamme auttaa sinua tutustumaan näihin upeisiin raaka-aineisiin ja tekemään niistä helposti parasta pöytään. Reseptikirjastostamme löydät ohjeita, joiden avulla loihdit kalasta ja äyriäisistä herkkuja, jotka vievät kielen mennessään!

Miksi syödä enemmän kalaa

Äyriäisruukku

Katkaravuista ja valmistomaattikeitosta valmistuu maukas ruukkuruoka.

Basilika-tomaattihöystetty lipeäkala

Lipeäkalan kanssa sopivat myös italian maut.

Graavilohta, ruisleipää ja konjakkisinappia

Konjakki tekee sinapista erityistä herkkua.

Graavisilakkavoileipä

Silakka maistuu myös leivällä! Voit tarjota silakkavoileivät esimerkiksi alkuruokana tai huikopalana.

Grillikalaa kermaviilikastikkeella

Kala grilliin ja raikasta kastiketta päälle!

Halstrattu kirjolohifilee

Pidätkö kalan grillaamista haastavana? Et enää, kun pujotat fileen halsterin väliin.

Herkkulauta

Nopea mutta näyttävä tarjoilu rentoihin juhliin ja illanviettoon.

Hoisin-glaseerattu lohi

Lohi maistuu aasialaisittain valmistettuna!

Höyrytettyä kalaa ja papuja

Höyrykattilassa valmistuu sekä kala että kasvislisäke samoilla tulilla.

Jättikatkarapu-lohivartaat

Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua, mutta ovat kerrassaan herkullisia.

Katkarapu-melonisalsa avokadolla

Maukkaat alkupalat tai iltaherkut saat avokadosta, katkaravuista ja cantaloupemelonista.

Katkarapu-sub

Nuoriso tykkää, kun käteen tyrkätään mehevä SUB.

Katkarapupasta

Pastan kiehumisajan käytät kätevästi kastikkeen tekoon, ja ruoka on valmis! Samalla ehdit jopa wokata kasvikset aterialle.

Katkarapusalaatti ja savukala

Savukalasta saa kivoja salaatteja vaikka piknikille mukaan otettavaksi.

Katkarapuskagen

Katkarapuskagen on näyttävä ja herkullinen ympärivuotinen klassikko. Voit tarjoilla katkarapuskagenit omana ruokalajinaan kokonaisina runsastäytteisinä leipinä tai pienempinä alku- tai coctailpaloina. Niin tai näin – Suosio on taattu.

Kesän salaatti

Kepeä salaatti maistuu kesällä.

Kirjolohi-äyriäisvartaat

Raikkaan sitruunaiset vartaat valmistuvat vaivatta!

Kirjolohi-herkkusienikastike

Kerma + kirjolohi + herkkusienet = toimiva yhdistelmä!

Kirjolohi-hernekuskus

Kuskus on näppärä lisäke, joka huutaa seurakseen reilua lehtipersilja- ja tomaattiannosta.

Kirjolohi-kasvispasta

Kotoisaa kalapastaa kesäkurpitsalla ja valkosipulilla.

Kirjolohi-maalaispata

Nopeassa padassa on paljon makua!

Kirjolohi-ruohosipulipasta

Maustetuilla tuorejuustoilla saat uutta makua peruspastaan!

Kirjolohifilee ja kermaviilikastike

Kirjolohifilee uunista ulos ja kermaviilikastike kylkeen - siitä on helppo ruoka tehty.

Kirjolohifilee perheelle

Reilusta fileestä leikkaat viisi annospalaa, jotka voit maustaa kullekin syöjälle mieleisiksi.

Kirjolohisalaatti

Kylmäsavulohesta ja vihannesriisistä pirteän purjon ja tuoreen tillin kera syntyy verraton yhdistelmä, jota salaatiksikin kutsutaan.

Kirjolohisuikaleet ja katkaravut kung pao

Tässä ruoassa on hiukan enemmän työtä, mutta runsaasti makuja.

Kirjolohitäytteiset uuniperunat

Uuniperunat valmistuvat itsekseen uunissa, täytteen valmistat hetkessä!

Korealaiset bbq-vartaat

Koreassa grillataan paljon ja maut ovat kohdallaan!

Korianteriahvenet

Chilistä tulistuvaa ahventa grillissä korianterilla kruunattuna.

Kulibjaka eli lohipiirakka

Tämä suolainen piirakka maistuu vaikka iltapalana.

Kuumat katkarapuavokadot

Kokeile vaihteeksi avokadoja lämpiminä!

Lipeäkala ja sen lisukkeet

Kuten rakkaalla lapsella nimiä, on lipeäkalalla monia erilaisia kypsennystapoja!

Lohi-porkkanalasagne

Herkullinen ja täyteläinen lasagne, joka on helppo valmistaa eikä esivalmisteluissa mene tuhottomasti aikaa.

Lohibagelit

Savu- ja kylmäsavukala on kerrassaan maukas täyte muhkeille bageleille.

Lohiburgerit

Valmista lohijauhelihasta herkulliset burgerit.

Lohicarpaccio

Sitruunalla kypsennetty lohi on keveä ja raikas alkupala.

Lohijauhelihapasta

Valmista lohijauhelihasta helposti ruokaisa ja herkullinen pasta-ateria.

Lohilehtipihvi smash-tyyliin

Lohilehtipihvien valmistus on tosi helppoa. Herkullinen ateria syntyy hujauksessa myös kokemattomalta kokkaajalta.

Lohilehtipihvit

Herkulliset lohilehtipihvit on todella helppo valmistaa.

Lohimureke punajuuritäytteellä

Valmista lohijauhelihasta herkullinen kalamureke.

Lohipastrami

Herkullinen tapa valmistaa lohta noutopöytään tai salaattiin.

Lohipastramisalaatti ja vihreä kermakastike

Lohipastarmista voit koota maukkaan salaatin.

Lohipihviburger “perinteinen”

Tuoreesta lohifileestä valmistetusta lohipihvistä saat helposti herkulliset kalahampurilaiset.

Lohipyörykkäkeitto aasialaisittain

Aasialaiset maut lämmittävät ihanasti makunystyröitä tässä lohipyörykkäkeitossa.

Lohitortillat

Arjen pikapäivälliseksi ja viikonlopun herkutteluhetkiin sopivat mainiosti lohitäytteiset tortillat.

Marinoidut savusilakat

Savusilakat saavat lisäytyä kirpsakasta marinadista. Sopii vaikka leivän päälle.

Mäti-lohihyytelö

Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.

Melonisalsa ja savukirjolohi

Melonisalsa on maukas ja näyttävä lisäke savukalalle.

Parsaa kylmäsavulohella ja valkohomejuustolla

Keitetty parsa kannattaa herkutella kylmäsavulohen ja valkohomejuuston kera.

Peltimakaronilaatikko lohella

Valmista lohijauhelihasta herkullinen peltimakaronilaatikko.

Pikainen savukalapasta

Täyteläinen pasta sopii hyvin vaikka kesäherkuksi.

Porsaan fileenoisetit graavilohella

Porsaan fileenoisetit voit kehystää maukkaasti graavilohella.

Rantakala

Herkullinen puuhasteluruoka Suomen suveen!

Remoulade-kastike ja savukirjolohi

Remoulade-kastike on monikäyttöinen ja sopii niin juhlaan kuin arkiseen SUBiin.

Rukiinen lohipihviburger

Tuoreesta lohifileestä valmistetusta lohipihvistä saat helposti herkulliset ja ruokaisat ruishampurilaiset.

Ruukkusiika

Ilahduttavan uudenlainen kalaherkku vaikka joulu- tai buffet-pöytään

Savukala-härkäpapusalaatti

Savukalasalaatti on kepeää ja terveellistä hyvän olon ja mielen ruokaa.

Savukalaa ja halloumia

Halloumi on kasvissyöjien ja nuorison suosikki. Grillaa sitä kirjolohen ja vesimelonin kanssa.

Savukalatahna

Savukalatahna on proteiinipitoinen, vähärasvainen leivänpäällinen.

Savustettu kirjolohi savumakkara-juustoseoksen kera

Savustettaessa kalaa voi olla luova. Pönttöön voi lisätä vaikka lenkkiä ja juustoa.

Sinappikirjolohi

Sinapissa haudutettu lohi maistuu perunoiden ja salaatin kera.

Sinappisilakat

Itse tehdyistä sinappisilakoista loihdit naposteltavaa niin juhlapöytään kuin välipalaleivän päällekin.

Sitruunainen Lohi-pestopasta

Vartissa valmista! Herkullinen, raikas ja värikäs kastike SJØ Lohi Jauhelihasta valmistuu samassa ajassa kuin pasta kiehuu.

Sushisalaatti

Sushin maukkaat ainekset voi koota myös salaatiksi. Kokoa mielen mukaan graavilohesta tai kylmäsavustetusta lohesta.

Sushisalaatti lasissa eli sushi-purkkisalaatti

Kokoa sushin aineksista purkkisalaatti tai ruokaisa kulhoruoka. Saat sushin maut ja ainekset mutta valmistus on nopeampaa ja syöminen onnistuu rennosti.

Suuret oliivit ja paistettu graavilohi

Pannulla paistettu graavikala oliivien kera on maukas huikopala.

Sweet chili-ananaskastike, kasvikset ja savukala

Makea chilikastike sopii erinomaisesti savukalalle ja kasviksille.

Tapenade-kuharullat

Tapenade maistuu myös kuhan kera!

Teriyakikalaa ja kaalia

Varhaiskaali on hauska lisäke grillatulle kalalle.

Uppomunat, savukala ja papu-paprikalisäke

Uppomunat ovat monen herkku. Ja kananmuna muodossa tai toisessa maistuu kalan kanssa.

Uunilohi ja tillimajoneesi

Uunikalaa ja nopea tillimajoneesi - helppoa ruokaa arkeen ja juhlaan.

Uuniperunat ja graavilohitäyte

Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!

Valkokatkarapu-avokadopasta

Avokadopasta herkutellaan valkokatkarapujen kera. Tee pasta itse tai käytä valmista pinaattituorepastaa.

Vuohenjuustoleivät

Vuohenjuustoleivät maistuvat jouluna ja juhannuksena, aamulla ja illalla.

Wokatut mustapippurikatkaravut

Aasialaistyylisen, nopean katkarapuwokin juju on paahdetut mustapippurit.